NIEUWS

Mijn project “Troost” is onderdeel van Land-Art Kunstmanifestatie Ode aan de Linge in de Heemtuin van Geldermalsen met het thema: “Vertepijn”. Pinksterweekend 19 en 20 mei 2024.

In abstracte landschappen word ik meegezogen in mijn herinneringen en houdt de muziek mij staande. Ik teken mijn beleving in de abstracte landschappen die zijn geïnspireerd op de kleurrijke, transparante objecten van Coen Kaayk (1947-2014) met wie ik mijn leven gedeeld heb. Het verbindt ons en biedt mij troost.

TROOST, Ode aan de Linge 20245 Mei 2024: KUNSTMANIFESTATIE ‘HOOP’, Meeschilderen aan megaschilderij.
TOUR de WAAL, Zinder Tiel

Kunstenaars Guusje Kaayk, Ans van den Hurk en Darja Vos gaan op gigantische bouwhekdoeken samen met het publiek al tekenend en schilderend in gesprek tussen 11.00 en 16.00 uur.

Al voor het 6e jaar op rij is de kunstdemonstratie een vast onderdeel van Tour de Waal. En elk jaar is er een andere vorm en een ander thema. In 2022 trokken de kunstenaars in een Waalparade langs de dorpen. Vorig jaar was er het ‘Vrijheidsbos’ waarbij veel Tielenaren hun uitspraken verbeeld zagen op de tekeningen van Guusje. Door de stortregen van 5 mei 2023 kon helaas niet iedereen optimaal hiervan genieten.

Iedereen mag meedoen!

kinderen schilderen mee op 5 mei 2024
Tour de Waal: Megaschilderij HOOP op 5 mei bij Zinder Tiel


24 mei t/m 20 juni 2021 organiseert Ode aan de Linge een openluchtexpositie. Met natuurbeleving en kunst als bindende factor word je betoverd in dit stukje wildernis. Kunst maakt je wakker, roert je ziel en maakt het ongrijpbare aanraakbaar.
Er is werk te zien van 18 kunstenaars.

‘Dageraad’ van Guusje Kaayk is geïnspireerd op de Reuzenboom. In de winter vormen zijn kale takken prachtige structuren. De boom, die net buiten de heemtuin staat , is ’geplaatst’ tussen de installatie ‘Wachters’, wiens taak het lijkt om de wereld van de verbeelding te bewaken. De dode takken van het snoeihout uit de Heemtuin en de dode takken die verkoold zijn, vormen de lijnen van de beweging van de wachters. Er ontstaat ruimtelijk werk, de takken komen weer tot leven. (Guusje Kaayk en Ans van den Hurk). 24 mei t/m 20 juni 2021, Heemtuin Geldermalsen i.o.v. Ode aan de Linge

Locatie: Heemtuin Geldermalsen.
ingang via Achter ’t Veer of via de Koppelsedijk
toegang gratis

Dageraad | Wachters